Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solborg var sugen på salsa

/
  • Solborg Norin och Marek Szypura vill båda lära sig dansa salsa. Igår besökte deltog de i en prova på-kurs i Sjömanskyrkan i Gävle. Madeleine Agerhill från Club Bailamore instruerade.
  • Claude Pascal och Emelie Linde dansade salsa ihop i Sjömanskyrkan igår.– Det här är enda stället med kubansk musik och dans, säger Emelie Linde som varit med förr.– För mig är det första gången. Det är jätteroligt, säger han.
  • Claude Pascal och Emelie Linde virvlade runt på dansgolvet.

75-åriga Solborg Norin gillar att dansa. I går tog hon chansen att prova på salsa i Sjömanskyrkan.

Annons

När GD tittar förbi Sjömanskyrkan är kvällens dansövningar redan igång. Instruktörerna Alfonso Moza och Madeleine Agerhill visar och förklarar hur stegen går till.

Det är Club Bailamore, som funnits i drygt två år, som står bakom arrangemanget.

– Vi var ett gäng kompisar som ville göra en kul grej och dessutom jobba för att dansen skulle växa i Gävle, förklarar styrelsemedlem Jasmina Bisevac.

Idag ordnar Club Bailamore (som för övrigt betyder dansa mera) även längre kurser i olika former av salsa, bugg och bachata som är en sensuell dans från Dominikanska republiken.

– Ikväll är det ”prova på”-salsa. Då kan vem som helst komma hit och lära sig grunderna, säger arrangör William Fernandez.

En av dem som kommit till Sjömanskyrkan är alltså 75-åriga Solborg Norin som dansat salsa tidigare, men då mer på känsla. Nu vill hon lära sig stegen ordentligt. Kvällens partner blev Marek Szypura som dansat argentinsk tango, bugg och foxtrot i många år.

– Salsa har jag bara dansat sedan i maj – men det går framåt. Det är bra stämning här, säger han.

William Fernandez och Jasmina Bisevac konstaterar att just ikväll har ganska många nya ansikten dykt upp. Dessutom är det för en gångs skull fler killar än tjejer, vilket glädjer dem.

– Vi har så jädra kul och vill dela det med fler, säger Jasmina Bisevac.

– Dansen sitter i hjärtat. Alla kan lära sig, säger William Fernandez.

Mer läsning

Annons