Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkul med kulan

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Bollkul. William Pettersson, 8 år, kämpar för att nå bollen. Killarna hade det svårt mot tjejerna i volleyboll. De var både fler och större.

GÄVLE
Sommarlovet började på riktigt för nästan 600 barn runt om i Gävle i går. För nu är Sommarkulan åter i luften.
På Fjärran Höjder spelade cirka 60 barn fotboll, volleyboll - och så badade de förstås.

Annons
- Det är roligast, tycker Moa Forsman, som i höst börjar i sjuan.
Och det är hon inte ensam om att tycka, de flesta höll med henne trots att det bara var 14 grader i luften.
- Det är inte kallt i vattnet, bara när man kommer upp, säger Julia Asplund.
På gräsmattan på baksidan av Fjärran Höjder spelar barnen volleyboll - tjejerna mot killarna. Men tjejerna är både fler och större så ledaren David Svensson får hjälpa till.
Tillsammans med Martina Lodin och fyra andra kompisar från simklubben gör han sitt bästa för att hålla ordning på barnen. Och han trivs med sitt sommarjobb.
- Det är väldigt kul, säger han.
I cirka tio år har Sommarkulan funnits i Gävle, arrangörerna var i går inte riktigt säkra på om det är ett jubileumsår i år eller inte. De närmsta två veckorna arrangerar sju idrottsföreningar i Gävle aktiviteter för barn födda 1990-1995. Även under de två sista lovveckorna kommer det att hända saker med Sommarkulan.
Det är inte bara aktivitet på Fjärran Höjder. Även i Valbo, Hagaström, Strömsbro, Hamrånge, Bomhus och Sätra har många barn anmält sig.
I Sätra har IK Sätra satsat på andra saker än bara sport. Här står även dans och show på programmet. I höst tänker klubben ordna särskilda aktiviteter för barn med särskilda behov. Då ska de bland annat åka båt till Eskön och fiska.

JOHAN PIHLBLAD
026- 15 96 37
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons