Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkväll med Sahlene

/
  • Anna Sahlene fick blixtinkallas för att ersätta en sjuk Tommy Nilsson. Foto: Henric Lindsten
  • Jan Byqvist hade inget emot att Tommy Nilsson blivit ersatt. Han ville mycket hellre se Anna Sahlene.
  • Inga-Lena och Camilla Johansson hade egentligen kommit till Stortorget för att titta på Tommy Nilsson, men tänkte stanna kvar och lyssna till Anna Sahlene i stället.
  • Kompisarna Nathalie Löfström-Berglund, Nathalie Källström, Peggy Lindqvist, Ebba Söderström och Tilda Söderström var nöjda över att Fredrik Swahn bjöd upp dem på stora scenen under gårdagens allsångskväll.
  • Gerd-Marie Landqvist hade tänkt överräcka ett brev till Tommy Nilsson och hoppades på en autograf i utbyte. Men så blev det inte eftersom han blivit sjuk och tvingats ställa in gårdagens konsert.
  • Regntunga skyar och en inställd Tommy Nilsson-spelning kan ha bidragit till att publiken i går var betydligt glesare än under sommarens tidigare allsångskvällar.

GÄVLE Det var glesare i publikleden under sommarens tredje allsångskväll på Stortorget i Gävle.
Kanske berodde det på vädret, kanske på att kvällens dragplåster tvingats ställa in.

Annons
Vid lunchtid i går fick arrangörerna av Sommarkväll på Stortorget besked att kvällens stora dragplåster Tommy Nilsson blivit akut sjuk.

Information om artistavhoppet gick under dagen ut via lokaltidningarnas webbsidor och i Sveriges Radio Gävleborg. Men självklart var det ändå många Gävlebor som möttes av beskedet först när de kom ned till torget.
En av dem var Gerd-Marie Landqvist som strax före klockan 21 gått bakom scenen i hopp om att få träffa Tommy Nilsson. Hon hade med sig ett brev till sångaren och en cd-skiva som hon ville att idolen skulle signera. Men så blev det alltså inte.
- Han är underbar. Jag älskar hans sånger, både för texterna och för musiken. Vad ska man säga? Jag får hoppas att han kryar på sig, säger hon.

I stället för Tommy Nilsson lyckades arrangörerna blixtinkalla sångerskan Anna Sahlene, ett beslut som gladde Jan Byqvist i publiken.
- Tommy Nilsson kan ju inte sjunga, men hon är grym på att sjunga och dansa. Jag har sett henne i Let's dance, säger han.
Glada var även kompisarna Nathalie Löfström-Berglund, Nathalie Källström, Peggy Lindqvist, Ebba Söderström och Tilda Söderström. De blev nämligen uppbjudna på scenen under allsången av Fredrik Swahn.
- Vi sjöng "Det var en kväll i juli", berättar Ebba Söderström stolt efter framträdandet.

Mer läsning

Annons