Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkvällar flyttar till Slottstorget

/

Årets upplaga av sommarkvällar blir på Slottstorget eftersom Stortorget byggs om i sommar. Idag avslöjades också att Melodifestivalaktuella Alcazar kommer att uppträda på den sista sommarkvällen den 29 juli.

Annons

Förutom att evenemanget flyttas till Slottstorget så blir det mesta sig likt i årets upplaga av sommarkvällar. Programmet på Slottstorget inleds med barnaktiviteter och fortsätter sedan med Sveriges Radio Gävleborgs talangtävling innan kvällen avslutas med det stora dragplåstret. Vilka artister som ska vara dragplåster de första tre onsdagskvällarna är inte klart. Däremot har man redan bokat in Alcazar den fjärde onsdagskvällen, 29 juli. Påpassligt nog gick Alcazar i lördags vidare till final i Melodifestivalen.

Enligt arrangörerna har sommarkvällarna visat sig vara ett lyckat koncept för att få liv i stadskärnan i juli.

- Det här har blivit en skön tradition. Det är roligt att se alla generationer som blandas på torget. Och det är skönt med en aktivitet med så lite bekymmer. Det är ingen fylla och inga bråk utan en familjekväll i ordets bästa bemärkelse, säger Leif Eriksson, chef för Sveriges Radio Gävleborg som arrangerar sommarkvällarna tillsammans med Gävle kommun och Gävle centrumsamverkan.

Mer läsning

Annons