Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopigt i Bönan

GÄVLE42 fastighetsägaren på Norrlandet har fått lite längre väg till soptunnan i vinter.

Annons
Orsaken är det hala väg- laget.
För att komma upp för backarna mot Bönavägen när det är halt måste sopbilarna hålla hög fart, vilket kan vara farligt eftersom utfarterna korsar en cykelväg. Gästrike Renhållare har därför slutat tömma tunnorna vid husen mellan Bönavägen och stranden, och i stället placerat ut sopkärl uppe på Bönavägen.
Gästrike Renhållare har tagit beslutet efter påstötningar från skyddsombudet som oroar sig för olycksriskerna.
Men alla är inte nöjda med det arrangemanget.
- Man borde skaffa snökedjor till bilarna de få dagar det är så halt att vägen är något problem, i stället för att göra så här. Nu måste bilarna stanna ute på Bönavägen och det är en trafikfara i sig, säger Pekka Seitola på Sjöviksvägen som skrev ett långt brev till Gävle Renhållare när han fick beskedet.

Överfullt
I brevet skriver han att han kommer att fortsätta att slänga sina sopor i kärlet vid fastighetsgränsen. Det betyder att sopkärlet kommer att vara överfullt någon gång efter nyår.
- Ja, men att jag ska ge mig ut och knalla efter Bönavägen för att slänga sopor är ju orimligt, säger han.
Något formellt överklagande har Pekka Seitola inte gjort.
- Det verkar inte finnas något beslut som man kan överklaga, annars hade jag gjort det. Det här verkar vara något man hittat på vid fikabordet, säger han.
På Gästrike Återvinnare håller man på och formulerar ett svar till Pekka Seitola och de andra fastighetsägare som är missnöjda med nyordningen.
- Jag har både arbetsmiljölagen och renhållningsordningen bakom mig, så jag tror nog att det är ett riktigt beslut, säger renhållningschef Bo Carlson.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons