Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söta saker växte fram i köket

/
  • Matilda Björkenstedt Svedén, nio år, och Tyra Martinsson, tio år, valde gul frosting till sina cupcakes.
  • Fantasin var de inget fel på bland de sportlovslediga barnen som valt att baka cupcakes i gasklockornas restaurang.
  • Maya Ingman, nio år, bakades cupcakes som en sportlovsaktivitet.
  • Elias gjorde också  den här snygga marsipanrosen.
  • Elias Lishey Junebo, tio år, jobbade med två olika färger på frostingen och toppade skapelsen med strösselkulor och en grön marsipanros.
  • Isatou Sane, tio, år var nöjd med sin jättecupcake.
  • Restaurangansvarig Anki Karlsson lär Alicia Ingman och Elias Lishey Junebo hur man gör snygga marsipanrosor.
  • Maya Ingman, nio år, bakades cupcakes som en sportlovsaktivitet.
  • Systrarna Lovis och Tuva-Li Holm, sju år, hjälptes åt att spritsa snygga mönster med illgrön frosting.

Ute skiner solen på en klarblå himmel, men vissa väljer ändå att spendera sportlovet inomhus.

Orsaken? Det vankas smarriga bakverk.

Annons

När kommunen satte ihop årets sportlovsprogram fanns ett par nyheter med. En av dem är möjligheten att lära sig baka cupcakes, ett slags muffins med frosting uppe på.

Och intresset visade sig var väldigt stort. Det fanns plats för 15 barn per dag, men betydligt fler ville baka.

Bland de som hann anmäla sig i tid fanns syskonen Alicia och Maya Ingman, elva och nio år, samt deras bonusbrorsa Elias Lishey Junebo, tio år. Strax före lunch var de framme vid dekoreringen av sina nygräddade cupcakes.

– Vi har fått göra allt själv från grunden, diskat också, säger Alicia Ingman som omsorgsfullt dekorerat ett av bakverken med strösselkulor och vit choklad.

– Jag tänkte att det skulle se ut som en blomma, förklarar hon.

Bakningen skedde i restaurangen vid gasklockorna där Anki Karlsson är restaurangansvarig.

– Det är riktigt roligt, de har en enorm fantasi, säger hon om konditorgänget.

Mer läsning

Annons