Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenebergsskolan rejält renoverad

/
  • Foto: LARS WIGERT Elevkafé. Att elevkaféet alldeles innanför huvudingången till Stenebergsskolan är nytt går inte att ta miste på.

GÄVLE
Stenebergsskolan har fått en rejäl ansiktslyftning. Under förra året renoverades skolan för omkring 40 miljoner kronor. Efter en del förseningar och finjusteringar invigs de uppfräschade lokalerna formellt på lördag.

Annons
- Det har varit ganska stökigt och bökigt under själva renoveringen. Men både lärare och elever har varit tålmodiga och det har gått bättre än vi trodde, säger Ingegerd Håkansson, biträdande rektor.

Nya fläktsystem
Två tredjedelar av renoveringspengarna har använts till nya fläktsystem, fönsterbyten och andra nödvändiga insatser. Resten av pengarna har gått till "verksamhetsförändringar".
- Förut var vi enbart ett högstadium. Nu har vi allt från sexåringar till sextonåringar, säger Ingegerd Håkansson.
Att elevkaféet alldeles innanför huvudingången är nytt går inte att ta miste på. Väggarna är nymålade och möblerna ser nyuppackade ut.

Biblioteket i aulan
En annan förändring är att biblioteket flyttat in i aulan. Förut trängdes böckerna i ett klassrum på 56 kvadratmeter - nu står de i nya bokhyllor i den betydligt mer luftiga och ljusa salen.
- När den ska användas till konserter kan bokhyllorna rullas undan. I slutet av varje termin hålls ett uppträdande från scenen. Det är tradition, säger Ann-Louise Gustavsson, kultursamordnare på Stenebergsskolan.
I slöjd- och hemkunskapssalarna har renoveringen satt tydliga spår. Gammalt och slitet har ersatts med nytt och fräscht. Bildläraren Kristina Holm har haft stort inflytande över bildsalens utformning. Hon gav synpunkter på renoveringen redan vid planeringsstadiet.
- Jag hade ett litet kyffe förut, nu har jag den här stora salen. Tanken bakom lokalen är att eleverna ska kunna sprida ut sig men att jag ändå ska kunna ha kontakt med dem, säger hon.
Mellan 10.00 och 14.00 på lördag håller Stenebergsskolan öppet hus. Då visar eleverna sin utställning om Brynäs historia.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom_gd.se

Mer läsning

Annons