Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöket på Nynäs ska stoppas

Efter skyddsombudets larm om situationen på Nynäs Montessoriskola har skolområdeschefen nu tagit fram en åtgärdsplan för att stoppa stöket.
Bland annat ska skolan inleda ett samarbete med Nordostprojektet.

Annons

För två veckor sedan berättade GD om larmet från skyddsombudet och lärarna på den kommunala Montessoriskolan.

I ett brev till förvaltningsledningen och rektorn skrev de bland annat att våld och hot mellan elever och mot personalen förekommit vid flera tillfällen.

De konstaterade att en stor del av lärarnas arbetsdagar gick åt till att lösa konflikter mellan elever och krävde åtgärder för att skapa arbetsro på skolan.

Nu har skolområdeschefen Bo Egebrand tagit fram en lista på åtgärder som ska genomföras för att förbättra situationen på skolan.

– Allt syftar till att eleverna ska få en så bra situation som möjligt. Det är grunden för att personalen ska ha förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Bo Egebrand.

Listan över åtgärder innehåller bland annat anställning av en idrottslärare och en speciallärare.

Lärarna på skolan skrev i sitt brev att korttidsvikarier som ständigt bytts ut har skapat oro på skolan.

Andra åtgärder som redan genomförts för att skapa trygghet är att man bildat ett trygghetsteam på skolan och att man startat en liten undervisningsgrupp för elever som har svårt att koncentrera sig i stora grupper.

Nynäs Montessoriskola ska också inleda ett samarbete med Nordostprojektet eftersom många av skolans elever bor på Nordost. Bo Egebrant tror att man genom att få elever engagerade i de olika aktiviteter som projektet driver kan förebygga att problem uppstår i skolan.

– De som arbetar med Nordostprojektet har möjlighet att ha mer koll på hur det ser ut för eleverna på fritiden än vad vi i skolans värld kan, säger han.

Mer läsning

Annons