Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för gamla ting

GÄVLE
Det blev snabbt trångt mellan borden när antik- och samlarmässan öppnade på Estraden i Gävle på lördagen.

Annons
Vid tvåtiden på eftermiddagen hade redan upp emot 1 000 personer löst entré och försökt hitta fynd hos de 60 utställarna.
- Det är ett stort intresse här i Gävle, säger arrangören Mathias Gustafsson på Knivstamässor, som ordnar liknande arrangemang runt om i Mellansverige. Två gånger per år brukar det bli på Estraden och intresset är alltid stort.

Antikrundan inspirerar
Extra stort brukar det vara när det samtidigt är säsong för TV-programmet Antikrundan.
- Då brukar det komma ännu fler, säger Mathias Gustafsson.
Utställarna är både professionella antikhandlare och glada amatörer som försöker göra sig en liten förtjänst på egna inköp, eller bara rensar i sina samlingar, som till exempel Kerstin Meijer från Gävle som sålde av en del av sin porslinssamling.
Glas och porslin dominerade bland utbudet, och ibland var trängseln runt de sköra föremålen oroande stor.

Lönndahl gick för en tia
Men det fanns också en hel del annat, till exempel konstverk av varierande värde, gamla leksaker, prydnadssaker, böcker, grammofonskivor eller varför inte "filmisar" med 50- och 60-talens filmstjärnor för fem kronor styck. Lasse Lönndahl i ung upplaga gick för tio kronor.
Den som hade lämnat plånboken hemma eller tyckte att prisnivån var för hög gick bara runt och tittade. Och en och annan utställare hördes klaga över att det var många som gjorde just det. Men med ledning av antalet plastpåsar som bars ut från lokalen kunde man ändå dra slutsatsen att det gjordes ett och annat fynd.
SVEN-OLOF EKMAN

Mer läsning

Annons