Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallens konstgräs dröjer

GÄVLE
Det blir inget konstgräs på Strömvallen nästa år.
- Vi ser ingen möjlighet att klara det, säger Lars-Göran Ståhl, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons
För Gefle IF, GIF, fortsätter därmed de akuta träningsproblemen för ungdomsfotbollen.
Kultur- och fritidsnämnden beslutade i våras att det ska bli en konstgräsplan på Strömvallen 2005. De fem miljoner kronor som behövs för att bygga planen tas från fritidsgården Brynjan vid Stenebergsskolan. Där blir planerade satsningar på bland annat ventilationen inte av.
GIF har under senare tid påpekat vid ett flertal tillfällen att de får allt större problem med att få tränings- och matchscheman att gå ihop för ungdomslagen.
Klubben har i dag mer än 700 fotbollsspelande pojkar och flickor i åldrarna fem till 18 år. Ungdomarna tränar på Andersbergs IP och slåss om träningstiderna.
- Där finns bara en gräsplan. De senaste åren har vi tvingats ha träningar inne i hallen även sommartid, säger Anders Berg, fotbollsansvarig i GIF.

Tidigarelägga
Klubbens förslag till lösning på problemen är att tidigarelägga bygget av en konstgräsplan på Strömvallen. Där spelar i princip bara A-laget. Planen är sliten och gräset känsligt.
- Där är det ungefär två träningar i veckan. Om vi fick konstgräs där skulle vi kunna ha fem, sex träningar om dagen.
Tanken vore då att de lite äldre ungdomarna skulle kunna ha träningar på Strömvallen medan de minsta fotbollsspelarna skulle förfoga över Andersbergs IP.
GIF uppvaktade kultur- och fritidsnämnden vid dess senaste sammanträde och framförde önskemål om att bygget av konstgräsplanen tidigareläggs.
Men det verkar inte gå i lås. Enligt Lars-Göran Ståhl räcker varken pengarna eller tiden till.
- Det finns inte en chans att klara av till nästa år.
Beslut tas av nämnden på onsdag nästa vecka.

KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se

Mer läsning

Annons