Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt sparbeslut skjuts upp

GÄVLE
Uppgiften blev för svår. Kultur- och fritidsnämnden skjuter fram beslutet om att spara fyra miljoner kronor 2004 till junimötet.

Annons
Nu ska varje kostnad granskas i detalj för att man ska kunna avgöra vad som ska bort.
- Jag ska vara ärlig och säga att det är skitsvårt att hitta de miljoner som vi har kvar att spara. Vi ska försöka jobba igenom det här riktigt grundligt, konstaterar nämndordförande Lars-Göran Ståhl, s.
Efter två möten inom ordförandeberedningen konstaterades att man inte har någon färdig lösning att presentera för nämnden om två veckor. Bakom beslutet står även de båda oppositionsgrupperna v+mp och m+fp+kd+c.
- Det är bättre att vi gör ett riktigt jobb och att alla är överens om hur vi ska göra, att alla får vara med och diskutera, menar han.
Det var i början av april som nämnden klubbade igenom besparingar på drygt åtta miljoner kronor i år och nästa år.

Ingen fara på taket
Bland annat på kraftiga minskningar av det lokala aktivitetsstödet. Men egentligen var det tänkt att ytterligare fyra miljoner skulle tas bort genom nedläggningar av fritidsgården Brynjan och Andersbergs bibliotek. Något som hindrades av en enig opposition och lappkast från s.
Nu skjuts de svåra besluten om var pengarna ska tas en månad framåt.
Det är dock ingen fara på taket eftersom budgeten 2004 klubbas slutgiltigt i december. Men eftersom det kan handla om verksamheter som ska kapas bort helt så bör man kunna säga upp hyresavtal i tid.
Lars-Göran Ståhl har svårt att säga vartåt det lutar den här gången. Fyra miljoner kronor - då räcker det inte med osthyvel.
På de kommande beredningarna ska oppositionspartierna få vara med fullt ut och tycka till om förvaltningens konsekvensbeskrivningar.
Den 20 maj ska ett förslag vara klart inför nämndsmötet den 11 juni.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons