Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonen Lundin säljer soppa

/
  • Foto:FRANK JULINSoppsatsning. Carina Lundin, Markus Boström och Stefan Lundin tror starkt på näringsriktig snabbmat. Den 12 maj ska lokalerna stå klara.

GÄVLE
Uppemot tio personer får jobb när syskonen Carina och Stefan Lundin öppnar snabbmatsrestaurang i centralstationen i maj.

Annons
Under namnet Street & Soup i Gävle ska man erbjuda tågresenärer och andra besökare ett snabbt men ändå näringsriktigt och fettsnålt alternativ som man kan ta med sig eller äta på plats.
Alltid lagat av utbildade kockar.
Restaurangen i Gävle blir den andra i en Göteborgsbaserad kedja som har börjat växa. På menyn blir det soppor, pasta, sallader, grytor och nudelwok. Dessutom har man tillstånd att servera alkohol.

"Intressant koncept"
- Konceptet med nyttig snabbmat är intressant. Vi har ju bråttom ibland och då är det ju bra om man får med sig nyttig mat istället för feta strips, menar Stefan Lundin, och hänvisar till varningarna för det ökande samhällsproblemet med fetma, som går neråt i åldrarna.
Själv får han ont om tid att jobba i restaurangen på grund av tränarjobbet i allsvenska fotbollsklubben Örebro SK.
Dessutom har han familjen i Göteborg. Så han blir mer passiv som delägare jämfört med tvillingsystern Carina.
Hon kommer troligen att lägga ner en hel del tid på att bygga upp verksamheten och sedan hålla i gång under de generösa öppettiderna, från sex på morgonen till tio på kvällen.
Hon tror mycket på den omfattande utbyggnaden av stationen och gillar att få medverka när det inryms allt fler verksamheter i lokalerna.
Avsättning för maten blir det garanterat, tror hon eftersom det passerar drygt 8 000 personer genom stationen dagligen.
Stefan och Carina Lundin tände till direkt när de hörde att Street & Soup ville etablera sig i Gävle och centralstationen.
För Carina kom det lämpligt eftersom hon i höstas sålde sin verksamhet med vandrarhem och konferens och flyttade hem till Gävle efter 24 år i Falun. Nu kan de förverkliga drömmen om att ha ett familjeprojekt på hemorten.

Gävlebo står bakom
Bakom Street & Soup står den utflyttade gävlebon Markus Boström, som jobbat som kock i Stockholm och Göteborg. För ett år sedan öppnade han restaurangen i Göteborg med ambitionen att erbjuda nyttig snabbmat till ett bra pris.
Det gick så bra att man nu exporterar konceptet till andra delar av landet och satsar specifikt på järnvägsstationer.
Efter Gävle kommer troligen en till restaurang i Göteborg och sedan i Stockholm och Malmö, funderar han.
- Det är en stor efterfrågan på den här typen av mat, säger Markus Boström.
På sikt hoppas han att man kan etablera storstadsfenomenet med after work i Gävle.
Samtal är inledda med ägarna till Järnvägsrestaurangen för att gemensamt få bra fart på den nya centralstationen.


Mattias
Jonsson
026-15 96 12 mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons