Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk nytt!

Annons

a i de börsnoterade bolagen gjort för att eftersträva en jämn könsfördelning i styrelserna? Det ska de få redovisa för regeringen, meddelade Maud Olofsson och Nyamko Sabuni på onsdagen.

Visst kan det vara bra med sådana markeringar, men regeringen gör förmodligen större nytta genom den satsning på styrelseutbildningsprogram för kvinnor som nu också aviseras av de båda ministrarna.

När sju av tio kvinnor som tillfrågas om att sitta i bolagsstyrelserna tackar nej tyder det på att man måste ta ett helhetsgrepp om frågan. Här liksom i så många andra problem på jämställdhetsområdet finns inga ”quick fix”. Att regeringen gör halt vid kvotering till styrelserna, trots att många har drag av herrklubbar, är därför helt rätt. Om staten drämde till med en så stor frihetsinskränkning mot just börsbolagens styrelser vore det att dra en symbolfråga väl långt. Risken är uppenbar för bakslag på andra områden.

många bolag till förändringar just nu. Det bådar gott eftersom det ligger i deras egenintresse att ta in nya perspektiv i styrelserummen. Flera kvinnor bidrar så klart till det, men lika viktigt är att det är kvinnor och män med olika kompetens och förmågor.

Förvånansvärt ofta är ju bolagsstyrelser tondöva i förhållande till det omgivande samhället. Att styrelsen för AB Volvo på onsdagen tvingades backa från förslaget om att höja bonustaket för de 250 högsta befattningshavarna - i tider av kris - är ett exempel. Kunde de verkligen inte förutse kritiken?

Mer läsning

Annons