Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxiförare rånad på dagskassan

GÄVLE En taxichaufför blev i går rånad på sin kassa på 2 500 kronor. Rånaren använde förmodligen en pistol när han tvingade till sig pengarna.
- Chauffören kände ett hårt föremål mot halsen, säger polisens förundersökningsledare.

Annons
Strax efter klockan 03.00 plockar en av Gävle Taxis chaufförer upp en kund i centrala Gävle. Resan går mot Hedesunda. Kunden sitter i baksätet på höger sida. Chauffören har svårt att se hans ansikte men uppskattar att mannen är i 20-25-årsåldern.
När taxin kommer fram till Hedesunda dirigerar kunden bilen in på en liten väg vid ett skogsparti. Då känner chauffören ett hårt föremål mot halsen.
- Pengarna, säger kunden.
Chauffören upplever att föremålet är en pistol och lämnar över kassan som innehåller ungefär 2 500 kronor. Därefter försvinner mannen in i skogen.

En stund senare är två av chaufförens kollegor på plats. Därefter anländer polisen.
- Vi har gjort en teknisk undersökning. En del spår har säkrats, säger polisens förundersökningsledare.
Chauffören blev ordentligt omskakad av händelsen. Under gårdagen blev han erbjuden samtalsstöd för att bearbeta sina upplevelser.
- Vi har ett program för krishantering. Våra anställda erbjuds all den professionella hjälp som de behöver. Jag hoppas att han kan komma tillbaks och fortsätta köra, säger Sven-Olov Hiller, vd för Gävle Taxi.
Taxibilarna är utrustade med larm och GPS-system som gör att en bil snabbt kan lokaliseras om en chaufför behöver hjälp. Sven-Olov Hiller uppskattar att chaufförerna i snitt utsätts för ungefär ett rån per år.

Det andra taxibolaget i Gävle, Taxi Stor och Liten, har redan installerat övervakningskameror i bilarna för att avskräcka eventuella rånare. I början på nästa år följer Gävle Taxi konkurrentens exempel.
- Vi har redan fått tillstånd för övervakning, men än så länge har vi bara hunnit installera en kamera, säger Sven-Olov Hiller.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons