Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teddys öde engagerar

/
  • FOTO: NICK BLACKMON Teddy, kom hem! 5-6:an väntar med spänning på att Sverigeresenären Teddy och hans dagbok ska återvända till Gävle.

GÄVLE
Sverigeresenären Teddy är fortfarande försvunnen. Han har en guldpåse med en dagbok på magen, svarta ögon och brun nos.
- Det känns nervöst eftersom man inte vet om han kommer att komma tillbaka, säger Matilda Furubacke i 5-6:an på friskolan Lyftet.

Annons
Men tipsen på var Nallebjörnen Teddy befinner sig är många.

Inte återvänt
Som GD tidigare berättat satte 5-6:an Teddy på tåget i början av november. Tanken var att tågresenärer som hittade honom skulle skriva vart Teddy befann sig och berätta lite om den platsen. På så sätt skulle Teddy och hans dagbok pigga upp geografilektionerna när han kom tillbaka. Men än så länge har han inte återvänt.
Eftersom han skulle varit tillbaka den sista mars har 5-6:an vänt sig till Expressen och Radio Rix för att få hem Teddy. Sedan dess har tipstelefonen gått varm och Teddys resa har kunnat rekonstrueras ganska bra.
Teddy har bland annat setts i Falun, Karlskrona, Göteborg, Västerås och kanske i Hagalund.
Men om du sett en nallebjörn på tåget är det inte säkert att det är Teddy du sett. Det har visat sig att förutom Teddy är även nallen Dorre från Dorotea och en annan namnlös nallebjörn från Gotland på tågresa genom Sverige. Det som utmärker Teddy är att han har en guldpåse runt halsen till skillnad från de andra nallarna som har ryggsäckar.
Ett tips säger att svenska FN:soldater tagit med sig en nalle till Kosovo. Men det borde inte vara Teddy eftersom det står i dagboken att skulle hålla sig i Sverige.
- Men soldaterna kanske inte kunde läsa, säger Amanda Mattsson och skrattar.
Tack vare tipsen vet 5-6:an att Teddy troligen befunnit sig på en tågverkstad i Hagalund.
- Om han varit där kommer det säkert stå i boken att han varit med och lagat saker, säger Sandra Persson.

Höga förväntningar
Förväntningarna på vad som kommer att stå i Teddys dagbok är höga. 5-6:an tror att han varit på Liseberg, på Zoo, att han varit i en stor villa, att han har åkt båt och att han badat.
På frågan om klassen tror att han kommer komma tillbaka svarar alla ja i en kör. 5-6:an tror att Teddy är tillbaka senast om två veckor men det kan bara det svenska folket och observanta tågresenärer avgöra.
Under tiden väntar de med spänning på Teddy och hans dagbok.

DANIEL SIKSJÖ

Mer läsning

Annons