Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temavecka mot droger

/
  • Eleverna på Milboskolan har gjort ett diktträd där alla fått skriva var sin dikt omm varför droger inte ska användas. Foto: NICK BLACKMON

GÄVLE Milboskolans högstadium i Hille har haft en antidrogvecka och i går redovisade eleverna både skriftligt och muntligt sina arbeten.

Annons
- Det är åtta elever, tre av dom från elevrådet, som medverkat i projektet, säger Per Möller som är ordförande för elevrådet.
- Vi har haft det här temat eftersom vi vill minska på alkohol och droger om det blir aktuellt. Jag tycker det varit kul och vi har ännu inte haft några klagomål, berättar han eftersom de tänkt återkomma med samma projekt nästa år.

Eleverna har fått forska om olika droger beroende på vilken klass dom går i. Sjuorna har forskat om rökning, åttorna om alkohol och niorna om narkotika. Sedan har alla klasserna fått gå runt i klassrummen och se allas olika redovisningar.
- Vi har lärt oss mycket och fått reda på massa fakta som vi inte visste. Genom att fått läsa vad dom andra skrivit vet vi nu varför det inte är bra med droger, säger Linda Lundin och Sofie Sätterholm.

Både polisen och UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund) har kommit till skolan för att berätta för eleverna om det dåliga med att använda droger.
- Vi informerar om narkotika för eleverna, vi jobbar dagligen emot droger men brukar inte vara ut på skolorna. Men vi ställer upp nu eftersom de har den här antidrogveckan. Det är viktigt att de får information så de inser att det inte är bra, säger polismännen Curt Morén och Göran Molander.
Eleverna har också gjort ett diktträd där alla fått skriva varsin dikt om varför droger inte ska användas.

Kajsa Hedlund

Mer läsning

Annons