Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig start på julen

/
  • Foto: NICK BLACKMON Alice Haglund är lite bekymrad över julmässans framtid. De handarbetande damerna börjar bli till åren och de yngre tar inte över.

GÄVLE En dryg månad före jul passade Bomhus kyrkliga syförening och Arbetskretsen för Bomhus kyrka att ha julförsäljning.

Annons
Både vår och höst har damerna i de båda föreningarna sytt, stickat och knåpat inför mässan. Det har gett resultat. Borden var fulla av saker till försäljning och många besökare hade hittat till församlingshemmet.
Försäljningen är lite tidig kan tyckas men det finns förklaringar till det.
-Vi brukar ha den här tiden på året. Vi passar på innan snön kommer efter som många inte tar sig hit annars, berättar Alice Haglund, ordförande i Arbetskretsens syförening.

Pengarna från försäljningen går till kyrkans verksamhet bland annat i utlandet men också social verksamhet och svenska skolan i Betlehem. Normalt brukar julförsäljningen dra in mellan 20000 och 25000 kronor.

Men lite bekymmersamt inför framtiden är det eftersom de handarbetande damerna blir allt äldre och det är svårt med nyrekryteringen.
Förutom försäljningen bjöd kyrkan också på sång av pensionärskören, andaktsstund och julspel av barn från Kastets skola.

Mer läsning

Annons