Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio skadade i trafikolycka

/
  • Foto: LASSE HALVARSSON Omkörning. Enligt polisens preliminära undersökning inträffade olyckan vid en omkörning. En Volvo frontalkolliderade då med en Saab.

HEDESUNDA
En ung kvinna skadades livshotande, sex personer fick allvarliga skador och tre personer skadades lindrigt vid en trafikolycka strax efter klockan elva på riksväg 67, fem kilometer söder om Främlingshem.

Annons
Tre bilar var inblandade i olyckan. Det troliga förloppet är enligt polisens preliminära undersökning att en volvo med fem personer gjort en omkörning och frontalkrockat med en saab där tre personer färdades.
Vid kollisionen träffades en mercedes med två personer. Mercedesen kastades ned i ett dike vid smällen medan de två andra bilarna blev stående på vägbanan.

Kvinna fastklämd
I volvon, av äldre modell, färdades fem kurdiska ungdomar från Västerås på väg till en kurdisk festival på Engeltofta.
Vid kollisionen klämdes en ung kvinna fast och fick skäras loss. Kvinnan är enligt uppgift från räddningsledningen livshotande skadad. De övriga i Volvon är allvarligt skadade.
Den bil volvon frontalkrockade med, en nyare saab, skadades två personer allvarligt och en lindrigt. Förarplatsens krockkudde hade utlösts. De båda som färdades i mercedesen skadades lindrigt.
Samtliga skadade fördes till länssjukhuset i Gävle.
Volvon körde i karavan med ett följe om sammanlagt 26 personer. De övriga stannade när de upptäckte vad som hänt och hjälpte räddningspersonalen på plats, bland annat med att hålla upp filtar till skydd mot solen.
Flera av ungdomarna var chockade över vad som hänt deras kamrater och erbjöds att följa med till sjukhuset men de valde att fortsätta till festivalen.
- Vi fortsätter dit men det blir knappast någon fest för oss. Ledarna vet vad som hänt men inte de andra på festivalen, berättade en av de festklädda flickorna.
MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons