Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toaletter ochkläder till Lettland

/
  • Foto: NICK BLACKMONPackar. Nittio kubikmeter möbler och badrumsinredningar lastade bland andra Petris Ontuzans och Andrejs Umblejs för vidare transport till Cecis i Lettland.

GÄVLE99 toaletter, 107 tvättställ, 42 badkar, leksaker, rullatorer, kläder och möbler stuvades på fredagen in i en långtradare med destination Cecis i Lettland.

Annons
Gruppen Lettlands vänner med medlemmar i Gävle och Sandviken samarbetar med Cecisregionen och fick hjälp med lastningen av de 90 kubiken av kommunalrådet Maris Niklass, kommunchefen Petris Ontuzans, chauffören Andrejs Umblejs och socialchefen Gertrude Sulmeistere.

Utrustningen behövs
Berit Skogh och Birgitta Wallin i Lettlands vänner berättar att det framförallt är skolor och sjukhus som behöver utrustning, men att de även fått en dagisinredning. Deras kollega Monica Rehnberg har kontaktat Gavlegårdarna som samlat in badkar, tvättställ och toaletter från sina stambyten. Det är tredje året som arbetsgruppen ordnar lastbilstransport av det de samlat in. Lager har de på Näringen, i Betlehemskyrkan och Sandviken.
I dag lördag är det återträff för sommarens lettlandsresenärer och gästerna från Cecis och efter gudstjänst på söndag rullar långtradaren österut.
ANNA BAGGE
026-15 96 47
anna.bagge_gd.se

Mer läsning

Annons