Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trådlösa nätverk en lönsam idé

/
  • Robert Holmström, Jonas Blom och Jonatan Lysell tog emot priset som förutom en check på 1 000 kronor innebär att de går till UF-final i Stockholm

Det tog Gävleeleverna i UF-företaget Wireless Connections fasta på, och det visade sig vara en lönsam affärsidé. I går tilldelades de ett pris på scenen i Valbo Köpcentrum.

Annons

UF står för Ung Företagsamhet och är en ideell förening som jobbar för att främja eget företagande bland ungdomar. I går presenterades vinnaren i UF-tävlingen Gävleborgs Bästa Affärsplan 2009.

Bakom UF-företaget Wireless Connections står fem elever som går andra årets på John Bauersgymnasiets entreprenörsprogram i Gävle. Robert Holmström, Jonas Blom, Jonatan Lysell, Josefin Andersson Senko och Mathias Bohlin har startat företaget som ett arbete i skolan.

– Jag kom på idén när jag skulle förstärka räckvidden på mitt trådlösa nätverk. Det visade sig vara svårt att få tag på rätt grejer, exempelvis en antenn. Då kom jag på att man borde börja sälja sådana saker, säger Robert Holmström.

Eleverna har sedan dess utvecklat affärskonceptet, och har nu ett antal kunder, både företag och privatpersoner. Idén är att erbjuda individuell anpassning av trådlösa nätverk för att få en önskvärd signalteckning.

UF-företagandet har gett eleverna mersmak. De överväger nu att starta eget på riktigt.

– Det tar förstås en hel del tid, men är roligt och ska nog gå bra att kombinera med studierna, säger Jonas Blom.

Mer läsning

Annons