Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos vid skola

/
  • Varje morgon är det trångt och bökigt vid Forsbacka skola. Nu kräver skolrådet fler p-platser. Det finns ingen trafiksäker plats för Åsa Jacobs att lämna Patrick, 6 år, och hans syster. Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM

GÄVLE Det är trångt och bökigt vid infarten till Forsbacka skola på morgnarna.
- Det finns inget säkert ställe när man ska lämna barnen, säger Åsa Jakobs, förälder till tre barn, varav två går i Forsbacka skola.

Annons
Som ledamot i skolrådet har hon skrivit till Tekniska kontoret och påtalat problemen.
Det finns en parkeringsplats vid skolan, men den har för få platser för att rymma alla föräldrar som kör barnen till skolan.

I stället stannar folk framför Centrumkiosken vilket skymmer sikten för dem ska ut och in på parkeringsplatsen, menar Åsa Jakobs.
- Själv stannar jag oftast vid busshållplatsen för att släppa av mina barn, men då får de gå bland alla bilarna för att komma upp på skolgården. Det känns inte särskilt bra.
I brevet till Tekniska kontoret begär skolrådet dels fler parkeringsplatser, dels en särskild hämta/lämna-plats, så att gångvägen där barnen går och cyklar blir bilfri.

Rådet vill också ha en bom som hindrar bilar från att köra in på skolgården. Den trafiken upplever fritidspersonalen som det allra största trafikproblemet:
- Många föräldrar som ska hämta barn från innebandy eller någon annan aktivitet i idrottshallen kör ända fram till dörren, tvärs över skolgården. Det är som om de glömmer problemet när de inte har egna barn i skolan längre, säger Lena Ångman, fritidspedagog.
- Det är bara några äldre personer som ska till vävstugan som har rätt att köra på skolgården.

Ingegerd Sörgard
026-15 96 27
ingegerd.sorgard@gd.se

Mer läsning

Annons