Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre kommunkontor i Gävle kan bli ett

/
  • Socialtjänsten i Gävle kan komma att få flytta ihop med omvårdnads- och utbildningsförvaltningarna.
  • Omvårdnadsförvaltningen i Gävle.
  • Utbildningsförvaltningen i Gävle.

Tre kommunala förvaltningar i Gävle – omvårdnad, utbildning och socialtjänst – kan komma att få flytta ihop i gemensamma lokaler. En utredning har satts i gång för att ta reda på vilka samordningsmöjligheter som finns.

Annons

Det är framtiden för de så kallade mjuka förvaltningarna – Omvårdnad Gävle, Utbildning Gävle och Socialtjänst Gävle – som nu börjat diskuteras.De tre förvaltningarna har i dag sin verksamhet utspridd på cirka 15 olika lokaler i Gävle. Det är inte rationellt och önskemål har framförts om att få samla allt till ett kontor. En utredning har tillsatts för att ta reda på hur en sådan samlokalisering skulle kunna gå till.

– Arbetet har precis börjat, vi har inga färdiga lösningar ännu, säger Ulrica Blomgren, fastighetsstrateg på kommunledningskontoret.

Det finns flera fördelar med en samlokalisering, menar hon. Vissa funktioner, som i dag finns på alla tre förvaltningarna, kan slås ihop till en. Det gäller till exempel receptionerna. Sammanträdesrum, förråd och andra utrymmen kan göras gemensamma och därmed användas effektivare.

– Det blir också möjligt att skapa effektivare flöden och arbetssätt. Samarbete över förvaltningsgränserna kan underlättas, säger Ulrica Blomgren.

Att hitta ett kontorshus i Gävle som kan svälja alla tre förvaltningarna blir svårt. Det finns heller inga konkreta idéer i den vägen just nu, enligt Ulrica Blomgren. Resultatet av utredningen kan bli att endast delar av förvaltningarna samordnas.

Är ett nybyggt kontorshus ett alternativ?

– Nej, det finns inte med i planeringen.

Utredningen väntas bli klar någon gång under nästa år.

Mer läsning

Annons