Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trötta på trögt bredband

GÄVLESluta skyll på virus och gör något åt problemet.Den uppmaningen riktar bredbandskunder i Sätra till Gavlegårdarna efter det långvariga strulet med internetuppkopplingen.

Annons
- Vi som konsumenter bryr oss inte om vad som är fel - vi vill att det ska fungera, säger Stefan Borensjö som bor i området.

I måndags skrev Gefle Dagblad om problemen med bredbandet i Sätra som enligt Gavlegårdarna beror på virus. Ulf Gustafsson, teknisk chef, uppgav att uppkopplingen gått trögt i cirka 14 dagar.
Men enligt flera boende i området som kontaktat GD har det varit problem betydligt längre, enligt vissa uppemot fyra månader.
- Gavlegårdarna tar inte sitt ansvar, säger Stefan Borensjö.
Han och Daniel Aprili är studenter och bosatta på Galciärvägen. De är beroende av internet till flera av sina studieuppgifter och har tröttnat på att aldrig kunna lita på att uppkopplingen ska fungera.

''Rena lotteriet''
- Det är ett lotteri varenda gång, säger Daniel Aprili och suckar över att han ibland tvingas gå till högskolan för att maila iväg uppgifter trots att han har dator hemma.
Stefan Borensjö kommer från Stockholm och valde att flytta in i studentområdet i Sätra just på grund av att Gavlegårdarna lockade med bredbandsanslutning.
- Annars hade jag bosatt mig närmare stan, säger han.
Enligt honom är många studenter besvikna på Gavlegårdarna.
Han och Daniel Aprili är förvånade över att bostadsbolaget inte hört av sig och erbjudit en hyressänkning till de drabbade.
- Istället har de aviserat en höjning av hyran och bredbandsavgiften. Hur kan de höja avgiften för någonting som inte fungerar?, undrar Daniel Aprili.

Ett annat irritationsmoment är bristen på information från Gavlegårdarna. De som har problem med sin uppkoppling hänvisas till bolagets bredbandssupport där det ges nya bud beroende på vem som svarar.
Att det var virus som orsakade problemen kom till exempel som en nyhet för Stefan Borensjö och Daniel Aprili när de läste tidningsartikeln.
- Vi får nya bortförklaringar hela tiden. Tidigare har de sagt att det var ett hårdvaruproblem, säger Stefan Borensjö.

ANNA HÖGLUND

Mer läsning

Annons