Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för allaktivitetshus

/
  • Äntligen blir det ett allaktivitetshus i Sätra. Moussa N’diaye, projektansvarig för stiftelsen Rapatac är glad över beskedet.

Efter åtta års kamp har Rapatac fått tummen upp av kommunen att bygga sitt allaktivitetshus.
– Lättnad är en underdrift, säger Moussa N´diaye, projektansvarig.

Annons

Bygg- och miljönämnden har godkänt detaljplanen för det allaktivitetshus som stiftelsen Rapatac länge planerat att bygga i Sätra. Huset, som blir på sammanlagt 5 800 kvadratmeter, ska ligga utmed Norrbågen i Sätra centrum.

– Det känns kul, vi har jobbat ihjäl oss för det här, säger Moussa N´diaye, grundare av stiftelsen Rapatac.

Länge har de väntat på att allt pappersarbete ska bli klart så de kan påbörja byggandet. För Rapatac och Moussa N´diaye är det viktigt att Gävleborna ska känna att de är en del i satsningen.

– Det är inte mitt hus utan alla ska vara delaktiga. Folk ska veta precis vad huset betyder och vad det är till för. Därför ska vi arrangera en kick-off i samband med byggstarten där vi kan förklara mer.

Det har tagit åtta år för Moussa N´diaye att få sin dröm om ett allaktivitetshus att gå i uppfyllelse. Huset ska inrymma flera basketplaner men också lokaler för judo, gym, dans, restaurang och fritidsgård.

– Vi har kämpat, vridit och vänt på saker i flera år. Nu har vi ett bra team och alla vill att Svergies första allaktivitetshus ska finnas i Gävle.

Är du lättad att äntligen fått detaljplanen godkänd?

– Kom igen, åtta år, lättnad är en underdrift, säger Moussa N´diaye.

Lena Lundgren, ordförande i bygg- och miljönämnden ser allaktivitetshuset som en banbrytande verksamhet där friluftsliv och skola sammankopplas.

– Det är fantastiskt. Nämnden var enig och tycker det är bra att skolelever kan få hjälp med läxläsning där samtidigt ta del av idrottsutbudet, säger hon.

Mer läsning

Annons