Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Tumult på nattbuss

GÄVLE
Polis och räddningstjänst fick rycka ut när en passagerare slet loss en brandsläckare och tömde den i en fullsatt buss mellan Valbo och Gävle natten mot lördagen.

Annons
Tumultet startade redan i Valbo centrum när ett hundratal ungdomar på hemväg från en fest väntade vid busshållplatsen på buss 91 till Gävle.
Alla fick inte plats och berusade och stökiga ungdomar försökte tränga sig på en redan fullsatt buss.
Situationen var så svårbemästrad att bussföraren valde att kalla på polis.

Försökte ta sig in
- De försökte ta sig in på olika sätt. Vi var tvungna att ta hjälp av polis för att ta bort de allra stökigaste, säger Anders Lundell, regionchef på Swebus.
Med lagstadgat antal passagerare körde bussen iväg, samtidigt som trafikledningen satte in en extrabuss för att hämta återstoden av de ungdomar som väntade.
På väg in mot Gävle tog en av ungdomarna loss bussens pulversläckare och sprutade inne i den fullsatta bussen under färden. Polisen tillkallades på nytt, liksom räddningstjänsten, men vem som använt brandsläckaren lyckades polisen aldrig utröna. Bussen sanerades under lördagen, ett arbete som tog flera timmar.
Bråk och oroligheter på nattbussarna har förekommit tidigare, men enligt Anders Lundell hänger det oftast ihop med större arrangemang. Senaste incidenten han kan påminna sig var i samband med Parkrocken i Sandviken förra året.

Vill tala med arrangörer
Om ungdomarna i Valbo kom från en privat fest eller någon annan typ av arrangemang vet han inte. Swebus kände i alla fall inte till arrangemanget och följaktligen var inga extrabussar insatta.
- Vi vill gärna att arrangörer kontaktar oss sådan här gånger. Det är både ett arrangörs- och ett samhällsansvar, säger Anders Lundell.


Sven-Olof
Ekman
026-15 96 42 svenolof.ekman_gd.se

Mer läsning

Annons