Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunna för badkrukor?

GÄVLEVedeldade badtunnor blir Fjärrans Höjders nya koncept till hösten.

Annons
- Ju busigare väder, desto mysigare blir det, säger Bernt Jonsson, chef för Fjärran Höjder.

Två tunnor till en kostnad av 20 000 kronor styck är beställda och kommer att levereras inom den närmaste tiden. Tunnorna är kopplade till relaxavdelningen och ska placeras utomhus längs ena kortsidan med bara några meters gångavstånd till värmen inomhus. Det finns ingen risk att hugade utomhusbadare ska förfrysa tårna med andra ord.

Efterfrågan finns
- Vi måste göra något för att utveckla badet och det finns efterfrågan på den här typen av aktiviteter som är rätt vanliga på andra badanläggningar i landet, säger Bernt Jonsson.

Varje tunna rymmer tolv personer och det är tänkt att badarna själva ska mata kaminen som är placerad mitt i karet. Fördelen med placeringen av tunnorna är att vatten kan pumpas från utepoolen vilket gör att man får ett försprång när det gäller att få upp temperaturen till 35-40 grader. I vanliga fall tar det upp till sex timmar innan vattentemperaturen blir behaglig.

- Dessutom blir renligheten bättre eftersom vattnet kommer att pumpas tillbaka in till reningsanläggningen efteråt, säger Bernt Jonsson.

Badchefen är entusiastisk när det gäller satsningen på badtunnor som endast kommer att riktas mot gruppbokningar. Enstaka badare kan inte räkna med att få plaska i karen.

- Helst ska det vara gott om snö och tio grader kallt. Det är en rolig upplevelse att sitta ute i kylan och elda, säger Bernt Jonsson, som planerar att visa upp en badtunna på mässan Gävle Hälso Event på Rådhustorget i slutet av augusti.

ELIZABETH FORSMARK

Mer läsning

Annons