Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur och rådighet stoppade brand

En brand på lördagsförmiddagen på Caravan & Marine i Valbo som kunde ha slutat riktigt illa kunde släckas i sista sekunden med hjälp av sinnernärvaro och tur.

Annons

Larmet om branden kom omkring kvart över tio på lördagsförmiddagen, och fick räddningstjänsten att sätta in alla resurser - larmet handlade om en fullt utvecklad brand på en industri med gasol. När brandmännen kom fram visade det sig dock att företagets personal lyckats släcka branden, räddningstjänsten kunde skifta om till efterkontroll istället.
Orsaken till branden på företaget, som ligger på Riavägen intill riksväg 80, var troligen att en gasolvärmare fattat eld. Branden hade sedan fått fäste i både vägg och tak, men med hjälp av pulversläckare och vattenslang hade alltså personalen lyckats få bukt med den.
En närmast osannolik tur i oturen var att en bubbelpool i lokalen sprang läck så att 1.200 liter vatten rann ut. En olycka som alltså sannolikt förhindrade en ännu större.
- En riktig solskenshistoria, säger räddningstjänstens inre befäl.
Hade elden spridit sig fanns det i lokalen 10-15 husvagnar och lika många alldeles utanför. Som det var slutade alltså med skador på lokalerna plus all den sanering som kommer att krävas efter brand och släckning.

Mer läsning

Annons