Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kliniker under samma tak

GÄVLESveriges två modernaste tandvårdskliniker finns i Gävle.

Annons
I går hölls den officiella invigningen av Folktandvårdens nya etablering på Slottstorget. Här erbjuds både allmäntandvård och specialisttandvård under samma tak.
- Tack och lov att jag får avsluta veckan med att inviga något nytt och spännande! Tre kvällar i rad har jag varit ute i länet och lagt ned tandvårdskliniker, sa landstingsrådet Ann Margret Knapp innan hon klippte bandet.

Nya lokaler
Landstingets tandvård är stadd i förändring. I Gävle har man hittat ett sätt att effektiviserera verksamheten och samtidigt höja kvaliteten. Fyra kliniker har stängts - men återuppstått i ny form och i nya lokaler.
På fjärde våningen i socialkontorets gamla hus vid Slottstorget finns sedan tre veckor tillbaka en klinik för allmäntandvård och en för specialisttandvård. Den förstnämnda är en sammanslagning av Brynäs och Rådhusets kliniker, den andra en sammanslagning av tandregleringen och barnspecialisttandvården.
Här kommer 55-60 personer att arbeta på en yta av 1 100 kvadratmeter.

Tandhygienister
- Jämfört med tidigare har vi 700 kvadratmeter mindre att röra oss på. Men de här lokalerna är bättre anpassade efter modern tandvård där tandhygienisterna har en framträdande roll, säger Lars Wetterberg, klinikchef för allmäntandvårdskliniken.
Med generösa öppettider - kvällsöppet tre dagar i veckan plus lördagsöppet - hoppas han att även de patienter som nu får lite längre till tandvården känner sig nöjda.
BJÖRN HANÉRUS
026-15 96 34
bjorn.hanerus_gd.se

Mer läsning

Annons