Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män häktade för narkotikabrott

GÄVLE90 gram amfetamin till ett värde av lägst 22 500 kronor när det säljs på gatan.Det blev resultatet av gatulangningsgruppens tillslag mot två lägenheter under tisdagen och natten mot onsdagen.

Annons
Under torsdagen häktades två män för narkotikabrott - den ene är även misstänkt för grovt vapenbrott sedan man hittade en laddad pennpistol i hans lägenhet.
Vid den första husrannsakan på tisdagskvällen hittades 50 gram misstänkt amfetamin i en lägenhet på Öster, hemadress för en 54-årig gävlebo.
Under häktningsförhandlingen erkände mannen innehavet som han hävdade var för eget bruk.

Nekade
Däremot nekade en 34-årig man till att 40 gram misstänkt amfetamin som hittades i en glasskål i en lägenhet på Söder skulle tillhöra honom.
Likaså nekade 34-åringen till att en laddad pennpistol tillhörde honom.
Enligt den misstänkte mannen hade andra personer, som han inte ville namnge, bott i hans lägenhet under tre dagar och både narkotikan och pistolen tillhörde gästerna.
34-åringen erkände endast innehav av ett gram amfetamin gatulangningsgruppen hittade på honom när man genomförde en kroppsvisitation. Det var tecken på drogpåverkan som föranledde visitationen och den efterföljande husrannsakan.
Båda de häktade gävleborna ska åtalas senast den 19 december.
Det är även datum för åtal mot de inblandade i den stora Rohypnolhärvan. I dagsläget väntas åtal mot fem personer sedan en man hemmahörande i trakterna av Kalmar gripits i Stockholm.

Rohypnol
Det var den 22 oktober som poliser från länsnarkotikaroteln och gatulangningsgruppen beslagtog 20 000 Rohypnoltabletter hos en 22-årig man i en lägenhet i Gävle.
Tabletterna var förpackade i plastpåsar och gömda i en garderob.
Det ska ha varit telefontrafik som innebar ett genombrott i spaningarna mot 22-åringen och de andra misstänkta - polisen hittade tre mobiltelefoner och sex simkort samtidigt med Rohypnolbeslaget.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons