Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två pianister - ingen flygel

GÄVLE
Det blir Kulturkvällar på Engeltofta i sommar också.
Brita Planck har tiggt ihop 118 000 till sommarens kulturkvällar. Men en flygel fattas.

Annons
Brita Planck är i full gång med planeringen.
Bland de artister som redan är inbokade för att uppträda på Engeltofta under juli är de kända pianisterna Roland Pöntinen och Anders Kilström.
Brita Plancks stora bekymmer just nu är hur hon ska få tag i en flygel.
- Jag tror att får tag i sponsorer till alla kulturkvällarna, men flygeln - den klarar jag inte. Jag vet inte hur jag ska göra, säger hon.
- På Engeltofta finns bara ett dåligt piano. Förra året fick jag låna en flygel av en privatperson, men den personen kan jag inte utnyttja i år också. Jag skulle kunna få låna en flygel av en pianostämmare som har en, men frakten kostar minst 10 000 kronor.

Tiggt ihop 118 000
I år blir det nionde året som Brita Planck ordnar kulturkvällar på Engeltofta. Totalt kommer de 26 kvällar hon planerar att kosta 150 000 kronor, varav 10 000 kronor är hyra och 25 000 kronor går till trycksaker.
Hittills har hon tiggt ihop 118 000 kronor.

Dan Andersson-kväll
De flesta artisterna ställer upp för ett reducerat gage.
- Att det över huvudtaget blir något av beror helt och hållet på inställningen hos människor. De flesta är så snälla, säger Brita Planck.
Bland de 15 kvällar som redan nu är inbokade finns en Dan Andersson-kväll, en musikteaterkväll och en kväll med radioprofilen Ulf Schenkmanis. Men det är inte helt lätt att hitta människor som vill komma, säger Brita Planck.
- Juli är ju en svår månad. Det brukar bli många nej innan jag får ett ja. Men det finns många också som tycker att det är roligt med Engeltofta eftersom de får möta sin publik så nära där, säger hon.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons