Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tonåringar häktades för överfall

GÄVLE Två av de tre tonåringar som misstänkt för den fula misshandeln av en 24-årig forsbackabo vid Stortorget natten mot lördagen häktades i polishuset på söndagen.

Annons
Den yngste, en 17-åring, är på fri fot igen. Det är enbart på grund av åldern.
Jouråklagaren hävdade att tonåringarna tillsammans och i samråd gjort sig skyldiga till grov misshandel genom att utdela flera sparkar mot offrets huvud och kropp. Mannen fördes i ambulans till länssjukhuset med skador i ansiktet och huvudet samt på bålen och armarna.

Han blödde ur ena örat och på kinden fanns tydligt avtryck av en smutsig sko. 24-åringen blev inlagd på sjukhuset på grund av en allvarlig hjärnskakning.
Han har nu fått åka hem men hade på söndagen enligt en god vän fortfarande väldigt ont i huvudet och hör dåligt på det öra som blev träffat av en spark.
Det hela började med att de misstänkta, gävlebor som är 17, 18 och 19 år, kom i bråk med några personer på Stortorget.
24-åringen från Forsbacka var enligt den vän GD talat med aldrig där utan stod tillsammans med flera andra i kö utanför Sibyllakiosken.

En av tonårspojkarna sågs rusa över gatan och angrep en av personerna i kön med en spark bakifrån.
- Bosse (fingerat namn) försökte få killen att lugna ner sig. Då blev också han sparkad. Sen kom ett gäng på tio-femton till. Även några av dem sparkade Bosse när han låg.
Det berättar vittnet till GD.
De tre pojkar som pekades ut och greps omedelbart ställdes en och en inför häktningsdomaren. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.
Tingsrättens domare fann alla tre tonåringarna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Detta innebär den starkaste graden av misstanke.
För att en person under 18 år ska häktas krävs enligt lagspråk "synnerliga skäl".

Domaren fann kravet uppfyllt. Det men en häktning skulle medföra för 17-åringen vägde enligt domarens uppfattning tyngre.
17-åringen och 18-åringen nekar till brott. 19-åringen säger att han var så berusad att han varken kan erkänna eller förneka brott.
Åtal mot de två som häktades ska vara väckt senast fredag 12 december. Ingen av dem är tidigare straffad.
De är belagda med restriktioner. Det innebär att de inte tillåts ha kontakt med andra än polisens utredare och sina advokater.

Olle Hildingson
026- 15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons