Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst minut till minne av alla offer

/
  • Foto: GUN WIGH Tyst minut. Alla partier slöt upp vid den tysta minut som hölls på Stortorget i Gävle   i går på ettårsdagen efter terrorattacken mot World Trade Center i New York. Olle Ljungbeck sympatiserade även med dem som fallit offer för USA:s statsterrorism.

GÄVLEAktiviteterna vid valstugorna på Stortorget stannade av klockan tolv på onsdagen för en tyst minut till minne av offren för terrorattacken i New York för ett år sedan.

Annons
Initiativet till att uppmärksamma årsdagen av terrorattacken togs av centerns partisekreterare Jöran Hägglund, men alla partierna slöt upp.
- Vi manifesterar för demokrati och ett öppet samhälle, mot terrorismen. Dessa terrorister är enbart värda förakt, sa Urban Sjölander, c, som höll ett kort tal på Stortorget innan han utlyste den tysta minuten och alla runt valstugorna tystnade.
Också miljöpartiet och vänstern deltog i manifestationen men menade att den också hölls till minne av de människor som dog i kriget i Afghanistan.
- Kriget i Afghanistan är ju en direkt följd av terrordådet i USA. Därför vill vi uppmärksamma de offren också, sa Marta-Lena Carlsten, mp.
En alldeles egen demonstration genomförde samtidigt Olle Ljungbeck, som bar ett plakat med texten "En tyst minut för offren för USA:s statsterrorism i bland annat Vietnam, Irak, Chile och Afghanistan".
- Jag sympatiserar lika mycket med offren för terrordådet i New York, men man måste komma ihåg offren på den andra sidan också. 11 september är årsdagen av kuppen i Chile också, då USA störtade en demokratiskt vald regering, säger han.

Mer läsning

Annons