Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Andersson talar för rödgrön grupp

Gävles Ulla Andersson, V, blir ekonomisk-politisk talesperson i en av fem grupper.
Den rödgröna oppositionens omtalade arbetsgrupper har nu tillsatts och ska påbörja sitt arbete. Ulla Andersson ingår i gruppen för jobb och ekonomi.

Annons

I gruppen ”jobb och ekonomi” ska Tomas Eneroth och Berit Högman sitta för Socialdemokraterna, S. För Miljöpartiet, MP, sitter Ulf Holm och Per Bolund och för Vänsterpartiet, V, Ulla Andersson och Josefin Brink.
Gruppen ”klimat och miljö” har Anders Ygeman och Lars Johanson för S, Åsa Romson och Lennart Olsen för MP samt Wiwi-Anne Johansson och Jens Holm för V.
I grupp ”välfärd och rättvisa” finns Ingrid Burman och Emil Berg, V, Gunvor G Ericson och Lage Rahm, MP, samt Ylva Johansson och Veronica Palm, S.
Yvonne Ruwaida och Kia Andreasson, MP, sitter i gruppen ”storstadens utmaningar” tillsammans med Anneli Philipson och Kalle Larsson, V, samt Mikael Damberg och Anna Johansson för S.
I gruppen ”en rättvis och hållbar värld” som ska hantera utrikes- och säkerhetspolitik sitter Hans Linde och Ulla Hoffmann, V, Annika N Christensen och Per Gahrton, MP, samt Lena Hjelm-Wallén och Urban Ahlin för S.
Den 9 februari samlas alla gruppers samtliga deltagare för ett gemensamma möte på Bommersvik.
Grupperna ska ta fram underlag för en gemensam regeringsplattform till våren valåret 2010. Partierna ska dock ha egna valmanifest.

Mer läsning

Annons