Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagare vann pris

/
  • Robert Holmström, Jonas Blom och Jonatan Lysell tog emot priset som förutom en check på 1 000 kronor innebär att de går till UF-finalen i Stockholm.

Trådlösa bredband fungerar inte alltid som de ska. Det tog UF-företaget Wireless Connections fasta på, och det visade sig vara en lönsam affärsidé.
I dag prisades de för sin affärsplan på scenen i Valbo köpcentrum.

Annons

Totalt 70 UF-företag deltog i tävlingen Bästa Affärsplan 2009. UF står för Ung Företagsamhet. Vinnaren presenterades i Valbo Köpcentrum på förmiddagen i dag.
Bakom företaget Wireless Connections står fem elever som går andra årets på John Bauersgymnasiets entreprenörsprogram i Gävle: Robert Holmström, Jonas Blom, Jonatan Lysell, Josefin Andersson Senko och Mathias Bohlin.
– Jag kom på idén när jag skulle förstärka räckvidden till mitt trådlösa nätverk. Det visade sig vara svårt att få tag på grejer, exempelvis en antenn. Så jag kom på att man borde börja sälja sådana saker, säger Robert Holmström.
Wireless Connections har utvecklats till ett UF-företag som erbjuder individuell anpassning av trådlösa nätverk för att få önskvärd signalteckning.
Företagsidén har visat sig vara så lyckad att de fem ungdomarna nu planerar att starta eget på riktigt.
– Det tar förstås en hel del tid, men är roligt och ska nog gå bra att kombinera med studierna, säger Jonas Blom.

Mer läsning

Annons