Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar åtalas efter vinterns personrån

Polisens satsning mot ungdomsrånen börjar nu ge resultat i form av åtal. I går åtalades tre unga män för ett av vinterns många personrån.

Annons

Två unga, 15 och 18 år, åtalas för personrånet på Staffansbron den 12 februari i år. De ska där ha jagat ikapp en man tillsammans med flera kompisar som polisen inte vet vilka de är.

Efter att de hunnit ifatt mannen ska en av dem ha hållit fast honom medan den andre tog hans mobiltelefon och busskort. En 17-årig kamrat till pojkarna åtalas för två fall av övergrepp i rättssak efter att han skickat hotfulla sms till en flicka och en pojke som berättat om rånet för polisen.

15-åringen åtalas även för grov misshandel efter att han ska ha huggit en pojke i armen utanför hamburgerrestaurangen Max på Norra Kungsgatan den 23 mars i år.

I måndags åtalades även en 19-åring för ett överfall på Nygatan i Gävle. Han ska då tillsammans med okända kompisar ha sparkat ner två män.

Den ene fick sparkar i huvudet och den andre fick tre tänder sönderslagna efter att han tog emot upprepade slag i ansiktet.

19-åringen som åtalas för dessa två fall av misshandel åtalades även för en våldtäkt i Sätra som GD skrev om i går.

Mer läsning

Annons