Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsbråk med kniv urartade

Ordväxlingen urartade och 17-åringen knivskars brutalt över armarna och huvudet.
Minuter senare misshandlades pojken som höll i kniven av 17-åringens kompisar.

Annons

Bråket som spårade ur inträffade på Vikingavägen den 13 juli förra året där en 17-årig pojke stötte ihop med ett ungdomsgäng. 17-åringen började diskutera med en av ungdomarna om en dispyt som de haft. När de pratat klart kom en annan pojke fram och lade sig i diskussionen.

Efter en stund spårade situationen ur och till slut drog 17-åringen fram en kniv. Han utdelade sedan flera hugg mot pojken som precis kommit fram till honom. Några hugg träffade och pojken, även han 17 år gammal, fick köttsår på armen och på huvudet. Efteråt kördes han till akuten där han fick sy ihop såren.

Efteråt har läkarna konstaterat att offret kommer att ha nedsatt känsel på grund av knivhuggen för resten av sitt liv. Enligt åklagaren visade den beväpnade 17-åringen prov på särskild hänsynslöshet och råhet eftersom han använde sig av en vass kniv när han misshandlade pojken. Han nekar till brott men åtalas nu för grov misshandel.

Efter knivskärningen urartade situationen ytterligare då 17-åringen flydde från platsen. Tre av offrets kompisar som såg allt som hände tog upp jakten. De hann ikapp honom en bit från platsen och där drogs han ned på backen. Trion sparkade och slog sedan 17-åringen över kroppen och huvudet.

Därför fick även 17-åringen föras till sjukhus. En läkare har dokumenterat de skador som han fick efter misshandeln. En av de tre erkänner medan de andra två nekar till brott. Trots att de var tre mot en och att 17-åringen låg ned på backen åtalas trion inte för grov misshandel.

– Det beror på att hans skador inte var så omfattande, säger åklagaren Joakim Johansson.

En av pojkarna som ska ha deltagit i misshandeln av den liggande 17-åringen åtalas för ytterligare ett fall av misshandel. Han ska ha försökt slå sin mamma i ansiktet och även ha misshandlat sin syster den 10 september förra året. Pojken, 17 år, har erkänt detta i polisförhör.

Mer läsning

Annons