Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp en Nivå efter BCK

GÄVLE
Nattklubben BCK lyfter sig en Nivå.

Annons
Med en ny besättning bakom spakarna siktar man uppåt på alla tre plan.
-Vi vill ha en äldre publik, säger Tony Hjalmarsson.
Han är tillsammans med Jimmy Pettersson anställd för att "hålla i trådarna". Det gäller allt från personalansvar till klubbarrangemang.
Duon har i flera år drivit klubb Victoria på Heartbreak Hotel, men blev nyfikna på den större utmaningen med att driva Nivå.
De två ägarna Hamit och Hamit (tidigare Kungshallen och Munken) håller sig gärna i bakgrunden och låter Tony och Jimmy styra. Till sin hjälp har de även Andreas Vaple, som bland annat fortsätter köra sin rockklubb Monster i källarvåningen.

Äldre publik
Den 8 februari slår Nivå upp portarna. Och målet är att en ny, äldre publik ska lära sig trivas på klubben.
-Vi erbjuder något helt annat än det varit tidigare. Det kommer att kännas vuxnare och tryggare att vara här, säger Tony Hjalmarsson.
Han talar om nya säkerhetslarm som installerats och om ställets drogrykte, något man anstränger sig för att tvätta bort.
-Technon försvinner. Dessutom har vår vaktchef inlett samarbete med polisen. De kommer att komma in i lokalen då och då. Något vi varmt välkomnar, säger han.
I stället för techno blir det bredare musik för en något äldre publik.

Rockbar
-Nere blir det traditionell rockbar. På mellanvåningen partygolv med schlager, dansband, rock´n roll. Uppe danslistemusik. Det som folk vill höra. Då finns det något för alla smakinriktningar, säger Tony och betonar att det även gäller baren.
-Vi har en otroligt duktig barchef, säger han.
Köket blir också nytt. Man satsar bland annat på färsk pasta och flera vegetariska rätter på menyn.
Lunchservering väntar man med. Köket på bottenvåningen ska byggas om, och att servera lunch är inte prioriterat från ägarnas sida.
-Vi vill lägga tyngden på det här med nattklubb, säger Hamit.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist_gd.se

Mer läsning

Annons