Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Bolzoni

Truckföretaget Bolzoni Auramo är ett av Gästriklands 50 framgångsrikaste företag.
– Det är alltid roligt och trevligt att göra ett bra jobb, säger bolagschef Ylva Petersson.

Annons

I kväll får hon och de 49 andra företagarna diplom och middag hos landshövdingen. Genom att kolla företagens ekonomiska resultat och väga samman med intervjusvar om sånt som affärsidé, personalpolitik och omvärldskontakter har revisor Michael Johansson utsett dem.

I år är åttonde året som listan tas fram. Spännvidden bland de femtio på listan är stor, från heminredningsbutiken Trivsamt med fyra anställda till Midroc Electro med drygt 1 260. Arc Metal i Hofors har varit med i alla år, Bolzoni Auramo för tredje gången.

De säljer och hyr ut nya och begagnade truckaggregat som gafflar och gripklor i Sverige, Norge, Danmark och Island. Öppenhet, lätt för förändring och delaktiga medarbetare tror Ylva Petersson har bidragit till att de kvalificerat sig för listan, som baserar sig på 2007 års ekonomiska resultat.

Hur listan påverkas av den nuvarande lågkonjunkturen återstår att se. För Bolzoni Auramo gick 2008 bättre än 2007 och Ylva Petersson räds inte framtiden.

– Marknaden är inte död. Det finns affärer bara man letar upp dem.

Ylva Peterssons man startade företaget 1978-79 och sedan 1982 håller de på med det de gör i dag. Sex personer jobbar i företaget som numera ingår i en italiensk koncern. Pappersindustrin är en stor kund som har problem för närvarande, medan det går bra för återvinningsbranschen och begagnatmarknaden.

Ylva Petersson säger att lågkonjunkturen för deras del innebär att de satsar på att fördjupa de kundrelationer de har samtidigt som de försöker hitta nya kunder.

– Det är back to basics.

Det blir också extra viktigt att ha koll på intäkter och utgifter.

– Det gäller att vara väldigt ekonomiskt förberedd.

Mer läsning

Annons