Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdelning av nämnd får både ris och ros

GÄVLE
Socialdemokraterna får både ris och ros från oppositionen för beslutet att dela upp kultur- och fritidsnämnden.

Annons
Folkpartiets Kenth Lövgren lämnade redan i går in en motion till fullmäktige med samma budskap. Nu hoppas han att s-ledamöterna ska bekänna färg när den tas upp.
- Det var en olycklig sammanslagning. Om de visar en öppning nu så är det intressant att se om de fullföljer det, säger han.
Kollegan Lennart Sjögren, kd, tycker däremot inte att det är en bra idé. Kulturen och fritidssektorn har mycket gemensamt och det är viktigare att dela upp omvårdnadsnämnden i en handikappomsorg och en äldreomsorg, tycker han.
Även moderaternas Björn Frankson vill dela upp omvårdnadsnämnden i stället. En fråga som förstås blivit mer aktuell sedan nämnden gått kraftigt bakåt ekonomiskt. En förklaring till det är att verksamheten är för komplex. Vänsterns Ulla Andersson vill inte uttala sig om s-förslaget. Hon hänvisar till en utvärdering som ska göras kring sammanslagningen av de tidigare fritids- och kulturnämnderna.
Den utvärderingen bör även göras kring de övriga nämnderna som har slagits ihop, det vill säga bygg- och miljönämnden och barn- och ungdomsnämnden.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons