Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppkopplade dygnet runt

/
  • Åtgången på panpizzor, piroger, pannkakor, choklad, frukt och framför allt de obligatoriska uppiggande cola-dryckerna är stor.\nFoto: LASSE HALVARSSON

GÄVLE VinterLAN 2004.
Det innebär full aktivitet vid den annars jullovstömda Högskolan i Gävle.
Datahackers från hela landet har samlats för att nonstop under 51 timmar umgås, surfa, spela med och mot varandra, bygga på sina burkar med nya program, komponera musik och... ja, fann vi inte också en som passade på att göra sina hemläxor!

Annons
- Här samlas de verkliga entusiasterna och eftersom det är femårsjubileum så känns det extra roligt att så många slutit upp, säger Erik Holmgren, kassör i länsavdelningen i Amiga Computer Group, ACG.

Ordföranden i nämnda förening, Martin Svedlund, räknar in uppemot 40 medlemmar - men minst dubbelt så många deltar i helgens dygnet-runt-övningar på Kåren vid högskolan.
Klockan 18 i fredags gick startskottet och inte förrän klockan 21 i kväll är det tapto.

Åtgången på panpizzor, piroger, pannkakor, choklad, frukt och framför allt de obligatoriska uppiggande cola-dryckerna är stor. Den som vill stärka sig med alkoholhaltiga drycker får ta en pubsväng på stan.
- Fast på fredagskvällen fanns det ingen mat att få och då blev det litet väl drygt, suckade en av deltagarna när Gefle Dagblads helgpatrull hälsade på i går. Den som vill ta en tupplur mellan aktiviteterna finns särskilda sovplatser med madrasser och liggunderlag.

14-årige Martin Henriksson från Skutskär tillhörde dem som "knoppade in" en liten stund.
- Var uppe hela natten, så det är klart att man känner sig litet trött. Men det är så himla kul detta.
Just från Skutskär kommer en stor grupp. Ett gäng kompisar som på somrarna brukar arrangera sin egen LAN, "Sommarhackern".

Högskolan kan erbjuda bästa tänkbara teknisk assistens. Deltagarna snabbuppkopplar (1GB) sig på internet.
Information och spelvarianter rullar hela tiden på en storbildsskärm och det mesta har gjorts för att "datornördarna" ska trivas.
- Att få träffa likasinnade och utbyta idéer och erfarenheter är det som lockat mig hit, sa till exempel Johan Lindman från Bromma, som även yrkesmässigt jobbar med datorer.

Mer läsning

Annons