Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptäck världen manar SSU

/
  • � Jag är orolig över dubbelmoralen hos moderater och kristdemokrater, säger SSU-ordförande Ardalan Shekarabi och utnämnder Lennart Sjögren, kd, till Gävles mest världsfrånvända person. Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM

GÄVLE I måndags i Luleå utnämnde SSU moderatledaren Fredrik Reinfeldt till stans mest världsfrånvända person.
När SSU kom till Gävle på torsdagen fick oppositionsrådet Lennart Sjögren, kd, samma utmärkelse.

Annons
- Kristdemokraterna i Sverige måste börja säga ifrån. Lennart Sjögren borde kunna säga ifrån när systerpartierna I EU säger nej till aborträtten till exempel, säger SSU:s ordförande Ardalan Shekarabi, som besökte Vasaskolan i Gävle på torsdagen.
Men Lennart Sjögren tar utmärkelsen till Gävles mest världsfrånvända person med ro.
- Jag känner mig långt ifrån träffad av en sådan utmärkelse. Det kommer faktiskt att bli kul att se vilken granskning av mig de har gjort för att kunna göra en sådan utnämning.
- I kommunfullmäktige, där jag sitter, kommer den sortens frågor aldrig upp, säger han.

Utnämningen av Lennart Sjögren är en del av SSU:s höstkampanj som ägnas internationell politik.
- Det finns ett stort intresse bland ungdomar idag för internationella frågor. Det är kul, det fanns det inte alls när jag själv gick på högstadiet, säger Ardalan Shekarabi, som ägnade fhela torsdagen åt att träffa olika klasser i sin gamla skola, Vasaskolan.
- Man ser det på hur många som demonstrerade mot kriget i Irak till exempel. Men det räcker inte att många demonstrerar, någon måste kanalisera intresset så att det når in i politiken, säger han.

SSU koncentrerar sig på frågor som hiv och aids, rätten till abort, mänskliga rättigheter och EU:s jordbrukspolitik. När det gäller EU:s jordbrukspolitik håller SSU också i en namninsamling och meningen är att resultatet av den ska skickas till regeringscheferna i Europa.

Ingegerd Sörgard
026-15 96 27
ingegerd.sorgard@gd.se

Mer läsning

Annons