Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildningen efterlängtad

/
  • Foto:LARSWIGERT\nFörenklar jobbet. Tomas Lind och Martin Larsen på Goya har inte hört talas om Östersundsprojektet, men tycker att drogutbildning för ordningsvakter låter bra.

GÄVLE
Ett bra förslag.
Det tycker ordningsvakterna om den planerade drogutbildningen och samarbetet med polisen för att minska knarket på krogarna.

Annons
- Det är bra att få information och kunna hjälpa polisen. Då blir det lugnare på krogen, säger Henrik, som jobbar på CH och har hört talas om Östersundsprojektet.
Han har nyss gått ordningsvaktutbildningen och har efterlyst mer information om droger ett tag. Den här kvällen jobbar han med Robert som gick samma utbildning. Han berättar att de fick fyra timmar med en narkotikapolis som visade upp tabletter och annan narkotika för att kunna känna igen det senare.
Han säger att det är svårt att veta om folk är påverkade eller inte, något som ingår i den kommande satsningen på ordningsvakterna.
Stefan har jobbat i många år som vakt och även han tycker att förslaget är bra. Han har gått flera drogutbildningar och ser det utökade samarbetet med polisen som den stora fördelen.
- Det kan gå en hel kväll utan att de åker förbi.
På Goya jobbar nyss utbildade Tomas Lind och Martin Larsen, som varit ordningsvakt i fem år.
Martin Larsen tycker att samarbetet med polisen blivit bättre det senaste halvåret. Bägge tycker att Östersundkonceptet verkar bra.
- Det förenklar ju vårt jobb, säger Martin Lind.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons