Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningsgruppen för CH-branden samlas igen

/

Gävlepolisen kommer att följa utredningen av hotellbranden i Eskilstuna för att se om det finns ännu fler kopplingar till CH-branden i Gävle.
– Vår utredningsgrupp som jobbat med CH ska samlas igen, säger kommissarie Lennart Styrman.

Annons

Som GD kunde avslöja igår så finns det en koppling mellan CH-branden i Gävle 2005 och veckans storbrand på stadshotellet i Eskilstuna. Den gemensamma nämnaren är Christer Ohlsson som ägde nattklubben på CH och som också är nöjesansvarig konsult för nattklubben på Eskilstunahotellet.

Sambandet har väckt Gävlepolisens intresse eftersom brottet här ännu inte är löst. Utredningen är fortfarande öppen och polisen får fortfarande in tips emellanåt som utredarna följer upp.

– Vi har gjort utredningsåtgärder från och till under åren, säger Lennart Styrman.

– Det här blir ett nytt ärende att följa upp. Det kan vara andra saker i Eskilstunapolisens utredning som kan vara intressant för oss, säger Hesam Akbari, presstalesman på polisen i Gävle.

I torsdags greps och häktades en 37-årig man på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt branden i Eskilstuna. Han nekar till brottet i förhör.

– Vi har inte sett någon koppling uppåt än. Gör vi det tar vi kontakt med Gävle, säger Svante Melin på polisen i Eskilstuna.

I övrigt vill han inte avslöja vad 37-åringen sagt under förhören.

Christer Ohlsson säger till GD att det har funnits en hotbild kring nattklubben i Eskilsruna, men vill inte gå in närmare på hur den såg ut.

– Det fanns det redan innan vi öppnade, rent informativt prat på stan att det skulle kunna hända något. I december ordnade någon en översvämning i lokalen och det skulle ju kunna vara samma som ligger bakom, säger han.

GD RÄTTAR Det blev fel i rubriken till gårdagens artikel om hotellbränderna. Där kallades Christer Ohlsson för ägare, men det var han enbart för nattklubben på CH. Han äger inte nattklubben på stadshotellet i Eskilstuna men är vd för det konsultbolag som har nöjesansvar för stället.

Mer läsning

Annons