Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan s göra för Brynäs?

GÄVLE Ekonomiska problem. Flera spelare skadade. Förlust mot Djurgården i söndags.
Brynäs IF behöver hjälp på flera fronter just nu. Igår försökte ordföranden Anders Hedin och sportchefen Janne Larsson värva nya medlemmar i det socialdemokratiska partiet.

Annons
En stor del av Gävles identitet är sammankopplad med Brynäs, både i med- och motgång.
Det förklarade arbetarekommunens ordförande Ulrica Messing när hon presenterade Anders Hedin och Janne Larsson som gästade socialdemokraternas partimöte igår.
De var inbjudna att tala om hockeylagets nuvarande situation och om framtiden. Vad kan Gävle kommun göra? Vad kan det socialdemokratiska partiet göra?

- Det här är ett gyllene tillfälle att gå med i föreningen, om ni inte redan är medlemmar. I dag har vi 4 700 medlemmar, de allra flesta bor utanför Gävle, säger Anders Hedin.
- Den största Brynäsklacken finns i Göteborg, säger Janne Larsson som skickade runt formulär för medlemsansökan till alla mötesdeltagare.
Brynäs IF har stora ekonomiska problem. Under förra verksamhetsåret redovisades ett underskott på sex miljoner kronor. Under den nuvarande säsongen har föreningen dragits med minussiffror på tre miljoner kronor. Den ekonomiska uppförsbacken är med andra ord brant och Anders Hedin beskriver läget som "riktigt tungt".
- Vi behöver en resultatförbättring på nio miljoner kronor för att det ska gå ihop, säger han.

Färjestad är förebilden. Klubben har en professionell organisation, god ekonomi, en attraktiv arena och leder dessutom elitserien. För närvarande är Brynäs på efterkälken i alla avseenden. Men loppet är inte kört, menar ordföranden.
- Någonting måste hända om vi ska hänga med i toppen i framtiden. En ny arena vore ett lyft, inte bara för hockeyn utan för hela Gävle, säger Anders Hedin.
Janne Larsson berättade om Brynäs ungdomsverksamhet som förhoppningsvis ska försörja A-laget med flera toppspelare. Intresset för hockey är det inget fel på i staden, men istiderna är det sämre med, konstaterade han.
- Det är synd att kommunen har sparat in på de konstfrusna isarna. Ungdomarna idag tränar mindre än jag gjorde för 25 år sedan, säger han.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons