Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädjan för mormors skull

/
  • Foto: FRANK JULIN Vill ha mormor kvar. Elvaåriga Amanda Belin i Strömsbro tog fram sitt bästa  brevpapper och skrev en vädjan till kommunen att inte bygga så många  mobilmaster. Då kanske hennes mormor måste flytta. I kväll går hon på sitt  första kommunfullmäktige. Med mormor förstås.

GÄVLE
Snälla hjälp. Om ni inte slutar bygga mobilmaster överallt i Gävle, då kanske min mormor, som är elöverkänslig, måste flytta. Till Bollnäs.
Elvaåriga Amanda Belin vädjar i ett brev till Gävle kommun.

Annons
I kväll finns hon på plats för allmänhetens frågestund under kommunfullmäktigesammanträdet. Tillsammans med mormor, så klart.
- Man måste vara där själv med frågan. Det känns lite läskigt, men man måste ju försöka göra något. Jag vill ju inte att hon ska flytta för det är ju min mormor, konstaterar Amanda vid köksbordet i Strömsbro.

Bästa brevpappret
På sitt bästa Nalle Puh-brevpapper berättar hon att hon är hos mormor nästan varje helg och att hon är jätteledsen över att mormor kanske måste flytta ända till Bollnäs. Där finns än så länge finns mastfria zoner.
- Jag hoppas att de ska förstå att det är jobbigt för mormor och hur jobbigt det skulle vara för mig om hon måste flytta, säger Amanda.
Hon berättar att hon frågade sin mamma Helena vad hon kunde göra och att mamma då tipsade henne om att skriva brevet.
- Amanda har ett stort hjärta, säger en stolt mamma.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons