Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågad mässa barnförbjuden

/
  • Den hittills mest vågade mässan i Gefle mässhalls snart femåriga historia blir barnförbjuden. Marie Berggren lovar att den blir utan stötande sex/porrinslag. ?Jag vill att även min mamma ska kunna gå?. Foto: NICK BLACKMON

GÄVLE Efter snart fem år med mässor om trädgård, ljuva hem och liknande sticker Gefle Mässhall ut hakan och satsar på något helt annat. Den har döpts till Våga, krydda ditt vardagsliv.

Annons
Mässansvariga Marie Berggren och Henrik Odelros värjer sig mot benämningen erotikmässa.
Visserligen ingår sånt som har med erotik och sex att göra.

De understryker att de satsar på ett bredare tema än så. Till exempel tatuering, piercing, dans- och underklädsuppvisningar samt en dragartist ingår i programmet.
Och det blir föredrag om orgasmproblem för kvinnor samt om mediciner som hjälper män med sviktande potens.
- Det här blir en rumsren mässa. Det blir inga nakna föreställningar. De kommer att ha åtminstone något på sig. Och vi tillåter inte att någon utställare säljer filmer i sina montrar. Ingen ska behöva bli utsatt för stötande bilder. Jag vill att min mamma och alla som brukar besöka Ljuva hem ska kunna gå. Ja inte barnen då. Vi kommer att ha 18-årsgräns, berättar Marie Berggren.
För åldersgränsens skull tar man för första gången entré. Summan, en tjugolapp, lär inte få intresserade att avstå.
Marie och Henrik vet redan nu att utställarna kommer att fylla hallen.

Däremot är de förstås inte säkra på hur Gävleborna kommer att reagera. Men de utesluter inte rusning. Där ser de ytterligare ett skäl att ta entré för att kunna ha koll på hur många som finns i lokalen samtidigt.
Gävle mässhall har i regel mellan sju- och tiotusen besökare under sina mässor, alltid en lördag och söndag. I år blir det sju, nästa år planeras åtta mässor.
Krydda livet-mässan blir litet annorlunda även tidsmässigt med start sent fredag eftermiddag och avslutning lördag kväll. En restaurang hyr in sig och erbjuder öl och vin till maten.
På balkongen längs ena långväggen i hallen blir det viphylla för företag och en speciell hörna dit bara tjejer med inbjudningskort får tillträde.
Där blir de guidade i den djungel av sexleksaker som bjuds ut till alla som vill krydda sin vardag.

Olle Hildingson
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons