Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valberedningen vill ha Messing

GÄVLE
En helt enig valberedning föreslår nu Ulrica Messing, 35, som ny ordförande i socialdemokratiska arbetarekommunen.

Annons
Den biträdande näringsministern från Forsbacka är helt rätt person att komma in och leda organisationen. Hon är van att leda ett lag och kan fördela ansvar. Dessutom är hon känd, ung och kvinna, anser valberedningens ordförande Pia Mickelsson.
- Det känns jättebra. Vi var flera som blev överraskade att hon ville kandidera. Men det här verkar vara genomtänkt hos henne, säger hon.
Själv känner Ulrica Messing att det är skönt att ha en enig valberednings stöd. Men det betyder inte att det är avgjort. Medlemmarna kanske tycker annorlunda vid arbetarekommunens årsmöte den 11 mars, påpekar hon.
- Jag har alltid haft kvar förtroendeuppdrag hemma i distriktet. Det är bra med en lokal förankring i rikspolitiken. Det vore roligt att lägga ner mer tid lokalt nu, tycker hon.
Det ska gå att vika tid till arbetarekommunen fast dagarna som minister är långa. Det får ta den tid det tar, hävdar hon.

Ledande i diskussioner
Framtidsutsikterna är goda både för partiet och Gävle som kommun. Gävles historia som ett starkt s-fäste ska tas till vara och man ska vara ledande i framtidsdiskussionerna, menar hon.
Stridigheterna har stundtals varit hårda inom arbetarrörelsen lokalt och man har precis gått igenom en hård batalj när ledningarna för några nämnder byttes ut. Ulrica Messing har följt stridigheterna på håll, men kommer att läsa in sig mer på det som pågår om hon blir vald.

Två alternativ kvar
Även Hans Wahlström och Jimmy Rödlund har blivit föreslagna och finns fortfarande kvar som alternativ till ministern som ordförande.
Däremot har Anea Elfving valt att backa ur på grund av förändringar i hennes arbetsuppgifter, berättar Pia Mickelsson.
Jimmy Rödlund ska ta kontakt med de s-föreningar som nominerat honom för att se om de fortfarande tycker att han ska kandidera, eller om man ska foga sig i valberedningens förslag.
Hans Wahlström tycker att hans chanser har minskat nu.
- Är man man och 60 år så är det svårt idag. Men jag har ju tid och är sugen på det här. Mycket talar för att hon har stora möjligheter. Hon är tjej och duktig. Men det blir nog svårt för henne att få tid, säger han.
Eftersom det finns folk som har nominerat honom och tycker att hans namn vore bra så väljer han att fortsätta som kandidat.
- Om man har ställt upp så får man vara med till slut, konstaterar han.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons