Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo High Diving Team sätter stopp

GÄVLEInte nog med att Valbo High Diving Team fick ställa in sin tidigare föreställning på Cityfesten i går till publikens stora förtret.

Annons
Dykteamet känner heller inget stöd från festarrangörerna och väljer med största sannolikhet andra platser än Gävle nästa år.

Publiken väntade
När Valbo High Diving Team skulle ge sin eftermiddagsföreställning var det absolut fullt med publik som väntade på kanske ett nytt världsrekordförsök av de duktiga amatörerna.
Då kom meddelandet att dykteamets musik skulle störa P3-programmet Sommartoppen som sändes från Cityfesten.
I år flyttat från Kvarnparken intill biblioteket mitt emot där dykarna hade sitt hopptorn. Dykteamets musik som de behöver för rytmen och precisionen i sitt program går ut med hög volym och skulle gå in i radiosändningen.
- Nu har vi rett ut frågan med festarrangörerna, men jag förstår om publiken blev besviken, säger Daniel Hillbom, någon timme senare då han tillsammans med de nio andra i dyklaget laddade för kvällens sista föreställning.

Attraktion
Valbo High Diving Team är en stor attraktion och egentligen världsartister av toppklass eftersom ingen hoppar från högre höjd är Valbogänget.
Trots att de är bäst i världen upplever de inget stöd från festivalarrangörerna. Visserligen får de hjälp med uppsättningen av hopptornet, men sedan inget annat. Det gör att deras deltagande kostar var och en pengar.

En hel vecka
- Vi offrar en hel vecka på det här och vore det inte för den entusiastiska publiken och att vi är härifrån skulle vi aldrig delta, säger Jon Pierrou.
Nu visste man förutsättningarna för i år, men nästa år missar troligen Cityfesten de publikdragande dykarlaget.
De kommer att välja andra arrangemang där de åtminstone inte går med förlust för att delta.
Eftersom Göteborgskalaset går samma helg som Cityfesten är det troligt att de återfinns i Göteborg.

Högst i världen
Valbo High Diving Team hoppar i år från 31 meter, högst i världen, men det är inte utan påfrestningar, menar Jon Pierrou som utför hoppen tillsammans med Daniel Hillbom.
- Trots att det bara är 3,5 meter djupt når vi aldrig botten, säger han.
Från den höjden blir vattnet så hårt att Jon Pierrou jämför med att kroppen skrynklas ihop som ett russin, därför räcker djupet. Samtidigt är höjningen från 28 till 31 meter att jämföra med en höjning från enmeterssvikten till tiometerssvikten i simhallen.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons