Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsamma snattare slog till mot mack

GÄVLEVid 18-tiden gick larmet om ett rån vid Preem-macken i Sätra. Tre personer greps en stund senare av polisen, i skogsområdet bakom macken, misstänkta för stöld av några ölburkar och misshandel av butiksbiträdet.

Annons
De två 25-åriga männen är sedan tidigare kända hos polisen, men den 15-åriga flickan som var med är inte brottsbelastad. De är alla hemmahörande i Gävle och hölls i går kväll kvar på polisstationen för förhör.
Butiksbiträdet arbetade ensam i mackens butik och fattade misstankar mot tre personer som tagit av sig sina ryggsäckar och smusslade ner något i dessa när de satt ner bakom en varuhylla. När de tre var i färd med att gå ut från butiken, utan att handla något, sade han åt dem visa upp ryggsäckarnas innehåll.
De båda männen började att bråka verbalt med butiksbiträdet och hotade med att om denne skulle ringa polisen så skulle de verkligen stjäla av honom.
En av männen gick fram till kassan och sträckte sig fram för att ta snusdosor från en hylla. För att hindra det grep butiksbiträdet tag i mannens arm. Som svar på det fick han motta ett slag.
I tumultet vältes en hylla med tidningar och godis ut över golvet. Efter att ha orsakat denna oreda sprang de tre misstänkta från platsen och försökte gömma sig i skogspartiet bakom macken. Där kunde de gripas en stund senare av polisen.
Butiksbiträdet var förstås skärrad efter att ha blivit attackerad och berättade efteråt för GD att det kändes jobbigt. Han fick hjälp av polisen att ringa efter någon som kunde komma och hjälpa till, vara ett stöd.
De tre misstänkta bar med sig ett antal ölburkar vid gripandet, som polisen tror kan vara stöldgods från macken.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons