Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsamt bråk i Boulognern

/
  • Foto: ANNAKRIN BJÖRNSTRÖM Tumult. Den soliga idyllen bröts snabbt igår när Boulognern blev skådeplats för ett våldsamt slagsmål. Två män i 20-årsåldern greps misstänkta för misshandel och tre personer fick föras till sjukhus.

GÄVLE
Tre personer fick föras till sjukhus efter våldsamt slagsmål i Boulognern i går vid 17.30-tiden. Tre polispatruller kallades till platsen och två misstänkta gärningsmän kunde gripas.

Annons
- En av dem försökte fly, men vi fick fast honom efter en språngmarch på 50 meter, säger Torleif Michel, Gävlepolisens insatsledare.
Idyllen förbyttes snabbt till kaos när tumultet utbröt. Ett gäng på nio ungdomar hade brett ut sina filtar i närheten av golfbanorna och njöt av sommarvädret när två män i 20-årsåldern släntrade förbi.
- De frågade om de kunde få en öl och när vi sa nej tog de en istället. En av våra kompisar frågade vad de höll på och då blev de helt vansinniga och gav sig på honom. Han fick sex-sju snytingar och blev sparkad i ryggen och i huvudet, säger Hanna Klinga, som ingick i sällskapet som attackerades.

Provocerande
En tjej som försökte gå emellan fick ett knytnävsslag i ansiktet. Enligt flera vittnesuppgifter har männen gett intryck av att vara berusade eller påtända.
- De uppträdde väldigt provocerande. Det verkade som att de var ute efter att få slåss, säger Frida Sjunning, som är bekant med de målsägande.
Efter slagsmålet gick männen vidare och hamnade snart i bråk med ett gäng killar. Enligt obekräftade uppgifter blev en av de gripna illa tilltygad och började blöda i huvudet.
- Han var i dåligt skick och låg på marken när vi kom fram. Han har förts till sjukhus, säger Torleif Michel.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons